top of page
Beautiful woman body with white measure

BOTOX TERÁPIA

botox.jpg

Mi is a neuromodulator (BOTOX) injekció?

A neurotranszmitterek azok az anyagok, melyek segítik a testben az ingerület átvitelt. 

A neuromodulátorok olyan gyógyszerek, amelyek blokkolják az idegjeleket, az idegek neurotranszmittereinek eljutását a test izmaihoz.

A botulinum toxin egy olyan jóváhagyott és engedélyezett gyógyszer, mely ideiglenesen, reverzibilisen blokkolja az izom összehúzódását működtető idegeket.

A botulinum toxin kis adagokban hatékony kezelési lehetőség mind patológiás mind esztétikai panaszok orvoslásban.

A homlokon a szemöldök között és a szem körül alkalmazott botox kezelés kiegyenlíti a finom vonalakat és ráncokat fiatalosabb megjelenést eredményezve.

A ráncokat két csoportra bontjuk, statikus és dinamikus.      

                                                     

A dinamikus ráncok a mozgatásra előtűnő vonalak a bőrön, melyek alaphelyzetben nem feltétlenül látszanak. A statikus ráncok azok, melyek nyugalmi állapotban is megjelennek, felületes vagy mély barázdák formájában a bőrön. 

A botox kezelést követően a dinamikus ráncok szinte 100%-ban oldódnak, addig a statikus ráncok mélysége habár jelentős mértékben csökkenhet, előfordul, hogy teljes mértékben csak botox kezeléssel nem tüntethetőek el, ilyenkor kiegészítő terápiára, hialuronsavas töltésre lehet szükség a tökéletes eredmény elérése érdekében. 

Amennyiben töltés során a botox a vérkeringésbe jutna, az a szervezetben semmilyen negatív hatást nem okoz, maximum a hatás erőssége csökkenhet. Ilyenkor további egységek beadására lehet szükség a későbbiek során.

A kezelést legtöbbször átlagos dózisban kezdjük, melyre az emberek 98% ugyanolyan mértékben reagál. Vannak, akiknek fokozni kell az egyszerre beadott dózis mennyiségét, vannak olyanok, akiknek hatástartam tart vagy hosszabb, vagy rövidebb ideig. És van a populáció körülbelül fél százaléka, akik immunisak a botox terápiára. Ezt a kezelés előtt kideríteni nem lehet.

A botox kezelés évente két-három alkalommal történő elvégzését követően hosszantartó, friss, fiatalos, üde megjelenés érhető el. A meglévő ráncok mélysége nagymértékben csökkenhet, és gátolja az újonnan képződő barázdák kialakulását. Amennyiben a kezelés elhagyása mellett dönt a páciens, úgy idővel visszatérnek a ráncok, barázdák.

A megfelelően alkalmazott botox terápia nem változtat az arc nem kezelt részének megjelenésén, vagy mozgásán. A kezeletlen izmok továbbra is rendeltetésszerűen működnek, a ráncokat minimalizálják, nem a kifejezéseket, így továbbra is természetesen fejezheti ki érzéseit.


A kezelést követően 3-4 nappal kezdődik a javulás, első hétre

70%, a második hét végére áll be a 100%-os hatás. A változás

tehát nem radikális, hanem fokozatos. A kezelést követő apró

pontok, duzzanatok általában a kezelést követő 4-5 óra

múlva szinte észrevehetetlenné válnak. A kezelést

követően a szabályok betartása mellett folytathatja

mindennapi rutinját.

A botulinum toxin kiváló terápiás lehetősége a

hiperhidrózisnak (kóros izzadás) és a krónikus migrén

kezelésében is.

További felhasználási területei:

A szem alatti ráncok kezelése 

Az úgynevezett narancshéj áll kezelése 

A nyakon lévő húrok (platisma) kezelése

A tónusát vesztett dekoltázs kezelése

Kóros hónalj, kéz, talp izzadás kezelése (Nem csak a verejtékezés, a „szagok” is megszűnnek)

Az állív karakterizálása, úgynevezett “Nefertiti vonalak” elérése

 

 

 

Gyakori aforizmák, kérdések:

“Ha egy idő után abbahagyom, sokkal rosszabb lesz a megjelenés, mint előtte.”

- A megjelenés átmenetileg javul, a szem hozzászokik a módosult, esztétikusabb képhez, és mikor a hatás elmúlik 3-6 hónap után, az eredeti állapot lassan visszatér, ami valóban romlásnak tűnhet az addigi terapizált arcon. Rosszabb nem lesz semmiképp, egy idő után az eredeti állapot tér vissza. 

“A botox egy halálos idegméreg”

- a terápiához szükséges mennyiség annyira kismértékű, hogy ha a véráramba kerülne annak 30-szoros dózisa, se történne semmi baj a szervezetben.

“Úgy fogok kinézni, mint a filmsztárok”

- a médiában látott eltúlzott esetek valóban megtörténhetnek, azonban egy jó szakember felhívja páciensei figyelmét a limitekre, vagy a túlzott beavatkozások iránti igényeket alapból elutasítja. 

Számomra a cél mindig az, hogy a megjelenést olyan mértékben javítsuk, hogy a környezete csak érdeklődve álljon, mi történt magával, mennyire kipihentnek, mennyivel frissebbnek tűnik. 

Ki merem jelenteni pácienseim 100%-áról, ha az utcán szembe jönne Önnel, egyikük sem tűnne természetellenesnek, nem mondaná meg, hogy terápián vettek részt az elmúlt időszakban. Csak frissebbnek, kisimultabbnak, fiatalosabbnak látná Őket. És ez a cél.  

“A kezelés lárvaarcot okoz”

- Ez az állapot a páciens és az orvos KÖZÖS hibája legtöbbször, az ilyen megjelenéshez vezető terápiás kéréseket alapból elutasítom.

Lehetséges mellékhatások:

- Fejfájás

- Az injekció helyén fellépő fájdalom 

- Az injekció beadási helyén jelentkező bőrreakció 

- A szemhéj duzzanata 

- A szemhéj leesése 

- Hematóma 

- Ödéma

A mellékhatások nagy része elkerülhető a megfelelő alkalmazási technikával, ezért mindig hozzáértő szakemberrel végeztesse el a kezelést.

botox2.jpg
Botox_edited.jpg

* A kezelések utáni eredmény esetenként eltérő  lehet!

bottom of page